Valg av trapp

Valg av trapp

En vakker trapp er et blikkfang, enten den er plassert sentralt i huset eller langs en vegg. Det er hyggelig å være stolt av husets midtpunkt. Men hvilken trapp skal du velge i ditt hus? Vi har snakket med Susanne Swegen som er fast stylist for Stryntrappa og Escalia. Som stylist med egen bedrift i 17 år, ser Susanne at stadig flere velger å fremheve trappen i interiøret.

Tenk på husstilen 

Når du skal ta stilling til hvilken trapp dere skal ha, handler det først og fremst om å skape en helhet i rommet. Det gjelder å være bevisst formspråket til trappen og arkitekturen der den skal plasseres. En trapp med rett linjer og innslag av glass og stål passer for eksempel til en moderne bolig. En herskapelig bolig vil gjerne ha en trapp med buede linjer og flere detaljer.

Du kan sjekke ut ulike utvalgte trapper i 360-visning i noen av våre husmodeller. Trykk deg inn på bildet nedenfor å beveg deg inn i VR-visning av vårt moderne hus Hitra eller vår herskapelige bolig Aurora med muligheter til å bytte blant annet trapp. 

Kontrast til rommet

For å inspirere til konkrete løsninger, spiller Susanne gjerne på kontraster. At trapp og gulv har ulike farger er ofte et spennende valg. Alt trenger ikke gå ton-i-ton. En lys trapp er en rå kombinasjon mot et mørkt gulv. Glass og stål harmonerer vakkert til betong og fliser. Av og til er det effektfullt å gjenta fargen i håndlisten i detaljer, kunst og møbler.

En lys trapp i kombinasjon med mørkt gulv skaper en fin kontrast. Her er Foss fra Stryntrappa.

Åpen eller lukket trapp

I tillegg til modell, tresort og overflate kan man også velge mellom åpen eller tett trapp. Fordelen med åpne trinn er at det gir et luftigere preg enn en trapp med tette trinn. Fordelen med tette trinn er at det er enklere å bruke rommet under trappen – for eksempel til Stryntrappa Garderobe, Bod eller Kontor.

Trapp med lys

Våre trapper kan leveres med integrert LED belysning. Med lys i trappen er det lett å finne veien selv når det er mørkt. Belysning reduserer faren for å snuble og gjør trappen sikrere. Belysning har også andre fordeler – det fremhever trappen, skaper atmosfære i rommet og signaliserer kvalitet.

Med lys i trappa er det lett i finne veien selv i mørke rom. Her er Foss med integrert LED-lys fra Stryntrappa.